ΞΥΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ

Αρχική

Ξύλινα κουφώματα

ΞΥΛΟ : Η φυσική επιλογή που δίνει αξία στο σπίτι σας.


Ένα από τα κυρίαρχα θέματα συζήτησης ,κάθε φορά που  σχεδιάζουμε ,ανακαινίζουμε ή κατασκευάζουμε ένα κτίριο ,έχει να κάνει με την επιλογή των υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε ,ούτως ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τόσο αισθητικά όσο και ποιοτικά.

       Είναι κοινώς αποδεκτό ότι το ξύλο ως υλικό κατασκευής και διακόσμησης, προσδίδει μια ιδιαίτερη ζεστασιά και ξεχωριστή αισθητική στον χώρο,ενώ παράλληλα εναρμονίζεται με το τοπίο και την αρχιτεκτονική παράδοση του τόπου μας.

      Και ενώ μέχρι πρόσφατα συνηθίζαμε να αντιμετωπίζουμε το ξύλο κυρίως σαν υλικό επίπλου ,σήμερα όλο και περισσότερο κερδίζει την εμπιστοσύνη τόσο των καταναλωτών όσο και των κατασκευαστών και αρχιτεκτόνων ,με αποτέλεσμα η ευρύτητα των εφαρμογών του  συνεχώς να αυξάνεται.

Άλλωστε είναι πλέον γνωστό, ότι τα προϊόντα ξύλου μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια πληθώρα υλικών δόμησης και κατασκευής, δίνοντας μάλιστα ένα αισθητικά ανώτερο αποτέλεσμα. Καθώς είναι διαθέσιμα δεκάδες διαφορετικά είδη ξύλου τα οποία σε συνδυασμό με τα ανάλογα χρώματα μας δίνουν οποιαδήποτε απόχρωση επιθυμούμε , πρακτικά το ξύλο  προσφέρει  απεριόριστες δυνατότητες σχεδιασμού ,εμφάνισης και φινιρίσματος καλύπτοντας και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

     Το ξύλο έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος τόσο ως δομικό υλικό αντικαθιστώντας άλλα ,όσο και σαν υλικό επεξεργασίας.

 Επίσης γίνεται όλο και περισσότερο αποδεκτό ως οικολογική πρώτη ύλη.

Είναι το μοναδικό υλικό κατασκευής που είναι 100% ανανεώσιμο. Επιπλέον για την παραγωγή μιας ξύλινης κατασκευής απαιτείται πολύ λιγότερη ενέργεια σε σχέση με κατασκευές από άλλα υλικά. Και λιγότερη ενέργεια σημαίνει λιγότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος ,λιγότερη μόλυνση και περισσότερη οικονομία φυσικών πόρων.

     Υπάρχει βέβαια και η άποψη των επικριτών του ξύλου, οι οποίοι  στις αναφορές τους, το κατατάσσουν στα ευπαθή και ευάλωτα υλικά.

Η φήμη  όμως αυτή  έχει να κάνει με την κακή εφαρμογή του κατά το παρελθόν.

Σαφώς το ξύλο παρουσιάζει κάποια μειονεκτήματα  ,όπως για παράδειγμα η ευαισθησία του σε εξωγενείς κυρίως ατμοσφαιρικούς

παράγοντες ,προβλήματα όμως τα οποία αντιμετωπίζονται άριστα στις μέρες μας με την βοήθεια της τεχνολογίας και των σύγχρονων μέσων που μας παρέχει.

     Φθάνει ο καταναλωτής να ενημερώνεται σωστά και να επιλέγει επώνυμα προϊόντα .


                          

Το σύνθετο (τρικολλητό) ξύλο : "Όταν η τεχνολογία συναντά την φύση"


Tο σύνθετο ξύλο κατασκευάζεται με την ειδική ένωση (συγκόλληση ξύλων) σε διάφορες διατομές ανάλογα με την χρήση για την οποία προορίζεται.

Ιδιότητες


Εφαρμογές


Το σύνθετο ξύλο ,το οποίο τόσο στην παραγωγή όσο και στην χρήση του δεν ρυπαίνει το περιβάλλον, προσφέρει μεγάλες δυνατότητες στις αρχιτεκτονικές εφαρμογές.Οι μορφές παραγωγής μπορεί να είναι ευθύγραμμες ή καμπύλες ανάλογα την αρχιτεκτονική του έργου.

Πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιείται:

Προστασία των ξύλινων κατασκευών

   Σε εξωτερικούς χώρους που το ξύλο θα δεχθεί τον ήλιο, τη βροχή και όλες τις μεταβολές των καιρικών συνθηκών ,η προστασία του ξύλου πρέπει να γίνεται με επιλογή των κατάλληλων βερνικοχρωμάτων  (οικολογικά βερνίκια εμποτισμού) που αντέχουν στις αντίξοες καιρικές συνθήκες και πραγματικά προστατεύουν το ξύλο ,ενώ παράλληλα το αφήνουν να αναπνέειΞύλινα Κουφώματα : Ανοίξτε παράθυρο στην φύση


       Αναζητώντας την ιδανική λύση για τα κουφώματα του σπιτιού που χτίζετε ή ανακαινίζετε,σίγουρα θα έχετε  ακούσει όλα τα υπέρ και τα κατά,  για κάθε υλικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

      Και ενώ οι περισσότεροι καταλήγετε ,ότι από άποψη  αισθητικής και  εμφάνισης ,τα ξύλινα κουφώματα υπερέχουν έναντι άλλων ,σίγουρα αντιμετωπίζετε με σκεπτικισμό το θέμα της αντοχής του συγκεκριμένου τύπου κουφωμάτων.

     Εάν όμως έρθετε σε επαφή με εξειδικευμένους κατασκευαστές και ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά το ξύλο, θα διαπιστώσετε ότι δεν έχετε πλέον τίποτα να φοβηθείτε και η επιλογή σας θα είναι άμεση και ευκολότερη. Και αυτό διότι η  τεχνολογία έρχεται  να δώσει τις λύσεις σε ότι μέχρι σήμερα σας προβλημάτιζε γύρω από τα ξύλινα κουφώματα  και να διώξει κάθε σας ενδοιασμό.      

      Επιλέγοντας λοιπόν επώνυμα ξύλινα κουφώματα γερμανικών προδιαγραφών, συνδυάζετε το άψογο αισθητικά αποτέλεσμα  με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που παλαιότερα βρίσκατε σε  κουφώματα άλλων υλικών πέραν του ξύλου.

      Πιο συγκεκριμένα:


Και όλα αυτά σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ομορφιά του φυσικού ξύλου και  μάλιστα σε πολύ λογικό κόστος.

Μήπως πρέπει να το ξανασκεφθείτε;

15 χλμ. Κέρκυρα - Αχαράβη, Βρύση,

Άνω Κορακιάνα

Τ.Κ. 49083

Κέρκυρα, Ελλάδα


15th kilometer Corfu-Aharavi, Vrisi,

Ano Korakiana, Postal Code: 49083,

Corfu, Greece

Tel. / Fax: 26630 23003

Αρχική    |   Προϊόντα   |   Προφίλ    |    Προσφορές    |    Επικοινωνία    

wood constructions

wood constructions

Αρχική Προϊόντα Προφίλ Προσφορές Επικοινωνία